4 Kasım 2014 Salı

Bi' Sonbahar Çorbası

Bence en sempatik meyvelerden biri; balkabağı :) Meyve mi sebze mi olduğu ayrı bir tartışma konusuyken, çekirdeği olan her şeyi meyve kategorisinde kabul eden görüşü daha çok benimsediğim için ondan meyve diye bahsediyorum. Sizin için meyve midir sebze mi bilmem ama bu sevimli kabakların tatlısını, çöreğini, çorbasını, her şeyini denemenizi şiddetle tavsiye ederim.


Malzemeler;
  • 500 gr balkabağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1,5lt su
  • 1 çay kaşığı mustak cevizi
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 paket labne peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1-2 adet defne yaprağı

Balkabağını soyulmuş almanızı tavsiye ederim aksi takdirde tüm enerjinizi soymaya harcayıp çorbayı yapmaktan vazgeçebilirsiniz :) 

Öncelikle balkabağımızı dilimleyip yağlı kağıt üzerinde 180 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz. Balkabağı piştikten sonra tencereye yağı, sarımsak ve soğanı alıp orta ateşte kavuruyoruz. Sonra rendelenmiş patates ve havuç, balkabağı mustak cevizi, defne yaprağı ve suyunu ekliyoruz. Dikkat defne yapraklarını kırmadan yaprak olarak atıyoruz çünkü çorbamız pişince içinden alacağız, sadece aromasını katmasını istiyoruz. Bu malzemeleri ekledikten sonra birkaç taşım yüksek ateşte ardından orta ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz. Çorbamızı blender ile püre haline getiriyoruz. Ardından süt ile inceltip, çırpılmış labne ile kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu, karabiber ve kekiğini ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Çorbamız afiyetle yenmeye hazırdır :)

Sevgiler, 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder