10 Mart 2015 Salı

Yufkada Köfte Kebap

Özel misafirleriniz için çok şık bir ana yemek, yanına bir de domatesli pilav yaptınız mı ohhh misss diyorum :)

Bu tarifin en çok sevdiğim yanı ise önceden hazırlayıp, tepsiye dizip buzdolabında saklayabiliyorsunuz birkaç saat, hatta ben bazen bir gece önceden hazırlıyorum. Misafir gelmeden hemen önce atın fırına taptaze sıcacık servis edin.


Malzemeler; (4 kişilik)
  • 2 adet yufka
  • 300 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
Yanına servis etmek için; yoğurt, fırınlanmış biber ve domates. 
Pişirmek için ahşap ince şiş. ( Marketlerde kasap veya piknik reyonlarında bulabilirsiniz.)



Soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Maydanozları ince ince doğruyoruz. Bunları derin bir kaba alıp, kıymayı ve yufka haricindeki diğer malzemeleri ilave ederek yoğuruyoruz. 

Yufkalardan birini tezgaha serip, geniş tarafı bize doğru bakacak şekilde ikiye katlıyoruz. Köftenin yarısını geniş tarafa ince bir şerit şeklinde yayıyoruz ve yufkayı rulo yapıyoruz. Eşit kalınlıkta 20 dilime bölüyoruz. Köftelerimizi her bir şişe 5 adet olacak şekilde 4 şişe diziyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Aynı işlemi diğer yufka ile kalan köfteden yapıyoruz. Toplamda 8 şişimiz olacak.

Şişlerin üzerine biraz zeytinyağı damlatıp, tepsideki boşluklara domates ve biberleri yerleştirerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. 

Köfte kebap pişerken bir taraftan küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve salçayı kavuruyoruz. Üzerine suyu ve tuzunu ilave edip yoğunluğunu açıyoruz.

Pişen şişlerimizden iki adet servis tabağına alıyoruz. Yanına iki kaşık yoğurt, domates ve biberi ekliyoruz. Sosumuzu köftelerimizin ve yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz.

Sunumuna da lezzetine de herkesin bayılacağına emin olabilirsiniz :)

Afiyet olsun..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder