1 Nisan 2013 Pazartesi

Otantik Gemi Otel



Şehir karmaşasından uzaklaşmak istiyorsunuz, sakin bir yerde dinlenmek istiyorsunuz, eşinize/sevgilinize romantik bir sürpriz yapmak istiyorsunuz, daha önce gitmediğiniz değişik bir yere gitmek istiyorsunuz ve kilometrelerce yol gitmek istemiyorsunuz.. İşte tam size göre bir yer, Otantik Gemi Otel.

Canım Mehtap’cığımın önerisi ile haberdar olduğum Otantik Gemi Otel’e geçtiğimiz hafta sonu gittik, çok keyifli ve dinlendirici bir hafta sonu geçirdik.



1961 yılında İngiltere’den ( Yapım yeri: Glasgow ) İstanbul Şehir Hatları’nda kullanılmak üzere alınan gemiye, 45 yıl, Kadiköy-Eminönü-Sirkeci hattında yolcu taşıdıktan sonra 2006 yılında Türkiye Denizcilik İşletmelerinden emekli olur. Güzelyalı Belediyesi tarafından satın alınarak, Yüksek Mimar Hulki Türe’nin iki yıl süren restorasyon çalışması sonucunda, Otantik Otel adıyla, Haziran 2008 yılında hizmet vermeye başlar.



Bursa Güzelyalı Yat Limanı’nda demirleyen otelde ikisi süit olmak üzere toplam 20 oda bulunuyor. Odalar tahmin edeceğiniz üzere çok ufak ama şık ve modern dekore edilmiş. Uydu yayını, mini bar, çelik kasa, internet gibi standart bir otelde ihtiyacınız olan her şey düşünülmüş.





Restaurant ve cafe hizmetinden de oldukça memnun kaldık. Yemekler çok leziz, fiyatlar çok uygun, garsonlar güler yüzlü, servis çok iyiydi. Camlarla etrafı kapatılmış olan Miyar Balık Restaurant’ın tüm masaları cam kenarında, denizi görememek gibi bir şansınız yok :) Arka Güverte Restaurant’ta kahvenizi içmek ise ayrı bir keyif.

İstanbul’dan ulaşım ise son derece rahat.  İdobüs Kabataş’tan 1 saat 50 dakika süren konforlu bir yolculuk ile Güzelyalı İskelesi’ne varıyor. Yakın zamanda Kadıköy seferleri de eklenecekmiş ki bizim gibi Anadolu Yakası’nda oturanlar için çok daha iyi bir alternatif olur.

Kendinize zaman ayırın ve mutlaka bir hafta sonu gidip tadını çıkarın derim. Denizin üzerine uyumak ve uyanmak çok keyifli gerçekten.



Tüm arkadaşlarımın sorularını yanıtlayacak bilgileri yukarıda paylaştım sanırım. Kızlar eksik olan bir şey varsa sorabilirsiniz :)

Sevgiyle..


2 yorum:

  1. Şahane,enfes,harika.. Artık daha fazla ne varsa hepsii:) Sanırım merak ettiğim ne varsa aldım burdan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim :) ilk fırsatta siz de gidin tatlım

      Sil