28 Ekim 2012 Pazar

Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası

Sevgili blog,

Bugünkü mevzumuz bozulmadan kullanılması gereken şehriyeleri değerlendirmek :) Yayla çorbası en sevdiğim çorbalardan biridir ama bugüne kadar hiç kendim yapmayı denememiştim. Bugün vakti geldi dedim ve ilk denememi yaptım.


Malzemeler:
3 yemek kaşığı arpa şehriye
  1 yemek kaşığı un
 1 yumurta
 2 su bardağı yoğurt
  1 litre su

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:                     
Şehriyeler tencerede renkleri pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Bir kabın içerisine un , yogurt ve yumurtayı çırpıyoruz. Ardından bu karışımı kavrulmuş şehriyenin üzerine dökerek, şehriyeler pişene kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Çorbamız piştikten sonra üzerine tereyağ ve nane ile hazırladığımız sosu döküyoruz. Çorbamız servise hazırdır. 
Afiyet olsun:)
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder