Ekşi-tatlı karışımları sevenlerdenseniz bu keke bayılacaksınız. Ekşi seviyorsanız portakal da seviyorsunuz demektir o zaman bi' kere daha bayılacaksınız :)
Malzemeler
1 adet büyük boy kabuğu soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış halde rondolanmış portakal
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı damla çikolata
1 vanilya çubuğu
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu dışında kalan tüm malzemeyi ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra sıvıyağ ile ıslattığıöız kalıba dökerek, kurutulmuş portakal cipsleri ile üzerini süslüyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder