Kızlar
bu tatlı bi harika!
Altında
incirli, cevizli misss gibi bir kek, üzerine şerbet, onun üzerine leziz mi
leziz bir muhallebi. Rüya gibi :)
Deneyen
herkesin davet sofralarının vazgeçilmez tatlısı olacaktır eminim. Yalnız
birazcık uğraştırıcı. Hem zaman kazanmak açısından hem de daha lezzetli olması
için bir gün önceden hazırlayarak buzdolabının bir köşesinde dinlendirmenizi
öneririm.
Malzemeler:
Kek
için
-8-10 adet incir
-1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
-1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti
için
-1,5 su bardağı su
- ½ su bardağı toz şeker
Muhallebi
için
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı un
- 1lt süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
-1 poşet toz krem şanti
Keki
çırpmaya başlamadan önce incirlerimizi sıcak suda birkaç dakika bekledikten
sonra küçükçe doğruyoruz. Ardından kek çırpmak için uygun olan derin cam bir laşede
yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Karışımımıza sırasıyla ceviz,
incir, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Kekimizin hamurunu dikdörtgen geniş bir
kalıba dökerek önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar
pişiriyoruz.
Kekimiz
pişerken muhallebi için krem şanti haricindeki gerek malzemeleri tencereye
alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz kıvamını
aldıktan sonra ocaktan alarak, soğumaya bırakıyoruz. Beş dakika sonra toz krem
şantiyi ekleyerek çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Kekimiz
piştikten sonra fırından çıkarıp 3-4 dakika oda ısısında ılımaya bırakıyoruz.
Bu arada şerbeti yapmak için su ve toz şekeri karıştırıyoruz. Dikkat şerbeti
pişirmiyoruz :) Toz şeker tamamen eridikten sonra keki şerbet ile
tamamen ıslatıyoruz. 5 dakika daha bekledikten sonra ılımış olan muhallebiyi
kekin üzerine yayıyoruz. Bu şekilde en az 3 saat buzdolabında bekledikten sonra
tatlımız servise hazırdır :)
Afiyet
olsun
Merhaba :) Yorumunuzu yeni fark ediyorum, geciken yanıtım için üzgünüm :(
YanıtlaSiltabiki, çok memnun olurum. size mail atıyorum :)
Sevgiler,